Betalingen en bereikbaarheid tijdens de feestdagen

Wij hebben belangrijk nieuws over uw leefgeld en onze bereikbaarheid rondom de feestdagen in maart, april en mei. Wij hebben de wijzigingen daarom voor u op een rij gezet. Vanzelfsprekend gaan we ervoor zorgen dat u uw leefgeld op tijd ontvangt. Dit betekent dat wij uw leefgeld eerder dan gebruikelijk overmaken en u er langer mee moet doen.   

Wekelijks leefgeld

Ontvangt u wekelijks leefgeld? Dan geldt het volgende voor u:

Goede vrijdag 19 april 2019 
Op vrijdag 19 april zijn wij open, maar de banken zijn gesloten. Er is geen betalingsverkeer mogelijk. Let op: wij gaan uw leefgeld deze week eerder naar u overmaken!  

Pasen 21 en 22 april 2019
Op maandag 22 april zijn wij gesloten. Wij zijn dinsdag 23 april weer bereikbaar. Ook de banken zijn gesloten op tweede Paasdag. Let op: als u op maandag leefgeld van ons ontvangt, ontvangt u het leefgeld van 22 april al in de week van 15 t/m 19 april.  

Dag van de arbeid 1 mei 2019
Op woensdag 1 mei is het de Dag van de Arbeid en zijn de banken gesloten. Let op: het leefgeld maken wij eerder naar u over.   

Hemelvaart 30 mei 2019
Op donderdag 30 mei en op vrijdag 31 mei zijn wij gesloten. Wij zijn maandag 3 juni weer bereikbaar. Let op: u ontvangt uw leefgeld eerder dan gebruikelijk. 

Pinksteren 9 en 10 juni 2019
Op maandag 10 juni zijn wij gesloten. Wij zijn dinsdag 11 juni weer bereikbaar. Let op: als u op maandag leefgeld van ons ontvangt, ontvangt u het leefgeld van 10 juni al in de week van 3 juni t/m 7 juni.  

Maandelijks leefgeld/doorstortbedrag

Tijdens de feestdagen verloopt de betaling van maandelijks leefgeld anders dan gebruikelijk. Dit heeft te maken met de datum waarop wij uw inkomen en toeslagen ontvangen op de beheerrekening. Wij hebben de verschillende situaties voor u op een rij gezet.  

 Ontvangt u maandelijks leefgeld? Dan geldt het volgende voor u tijdens de feestdagen:

Voor de maand mei:

Inkomen en toeslagen voor de 29e binnen
Als wij het hoofdinkomen en de toeslagen voor de 29e binnen hebben, maken wij het doorstortbedrag voor of op de 29e naar u over.  

Inkomen na de 29e. Toeslagen voor of op de 24e:
Als het hoofdinkomen na de 29e binnenkomt en we ontvangen de toeslagen voor of op de 29e, dan maken wij een voorschot van de toeslagen naar u over. We streven ernaar om een voorschot van 100,- over te maken. Dit is uiteraard alleen maar mogelijk als wij ook minimaal 100,- aan toeslagen ontvangen.  

Inkomen na de 29e en geen toeslagen:
Als wij uw inkomen na de 29e ontvangen en geen toeslagen binnen krijgen, dan kunnen wij het doorstortbedrag pas vanaf maandag 3 juni naar u overmaken.  

Vragen
Voor vragen kunt u terecht bij uw budgetbeheerteam.   

WIJ WENSEN U ALVAST FIJNE FEESTDAGEN TOE!