Een kijkje in het werkleven van Schuldhulpverlener Kim

In deze nieuwe rubriek stellen onze medewerkers zich voor en vertellen ze over hun drijfveren en werkzaamheden binnen PLANgroep. Deze keer vertelt Kim, schuldhulpverlener bij PLANgroep over haar ervaringen. Ze vertelt je meer over haar rol als schuldhulpverlener en hoe zij haar persoonlijke ontwikkeling vormgeeft. Natuurlijk weet ze ook vol enthousiasme en passie te vertellen over haar huidige opdracht bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Wil je weten waar Kim zich op werkgebied mee bezig houdt? Lees dan snel verder om hier achter te komen!

Wanneer ben je bij PLANgroep gestart en waarom heb je voor PLANgroep gekozen?

Ik ben 21 december 2020, ja net voor de feestdagen en tijdens de lockdown, gestart bij PLANgroep. Een gekke tijd om te starten, maar het maakt het werk en de organisatie gelukkig niet minder leuk.

Via een vriendin ben ik terecht gekomen bij Rob Walters van PLANgroep. Nog geen uur nadat ik Rob via Linked-In had benaderd, hadden we een gesprek via Teams. De klik was er en Rob ging gelijk adequaat aan de slag. Dat gaf mij een goede indruk. Toen ik binnen drie weken een contract aangeboden kreeg, werd ik natuurlijk nog enthousiaster.

Wat heb je daarvoor gedaan?

Hiervoor heb ik ruim 5,5 jaar gewerkt als insolventieadviseur bij Zuidweg & Partners (schuldhulpverlening voor ondernemers), en nog een korte tijd als beleidsmanager bij ZEKER Financiële Zorgverlening. Ondanks dat het beide prachtige bedrijven zijn was ik toe aan iets anders. Na een tijd te hebben genoten van mijn gezin, was er weer ruimte voor een nieuwe uitdaging in mijn carrière.

Welke werkzaamheden doe je op dit moment in Alphen aan den Rijn en wat vind je van de opdracht?

Op dit moment ben ik 32 uur werkzaam voor de Gemeente Alphen aan den Rijn. Daarvan houd ik mij voor ongeveer ½ tot ¾ deel van mijn werkweek bezig met het leiden van, en deelnemen aan projecten, en het resterende deel ben ik werkzaam voor de Helddesk Geldzaken en help ik de inwoners, zowel particulieren als ondernemers, bij financiële vraagstukken en coach ik hen met betrekking tot hun financiën.

Ik vind de opdracht ontzettend leuk. Alphen is een leuke en toegankelijke gemeente om voor de werken, en het werk op zich is, mede door de variatie, ontzettend leuk.

Werk je samen met andere PLANgroep collega’s?

Ik werk zeker samen met andere PLANgroep collega’s.

Hoe geef jij je persoonlijk ontwikkeling vorm en hoe zie jij de toekomst?

Ik ben een perfectionistisch persoon en vind persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Door Flexibel te zijn, geïnteresseerd te zijn, je in verschillende materie te verdiepen en je van je beste kant te laten zien denk ik dat er altijd voor iedereen ruimte is voor (persoonlijke) ontwikkeling. Hoe ik mijn toekomst zie? Vooralsnog zit ik goed op mijn plek bij mijn huidige opdracht en is er ruimte om mezelf te ontplooien op diverse gebieden. Zolang ik kan blijven leren, uitgedaagd blijf en mijn werk geen automatisme wordt, zit ik goed!

Zijn er nieuwe ontwikkelingen waar je je mee gaat bezighouden?

Ik ben met allerlei ontzettend leuke en interessante projecten bezig met betrekking tot de schuldenproblematiek. Laten we hopen dat we uiteindelijk kunnen werken naar een schuldenvrije toekomst voor iedereen.

Wat vind je van je vak?

Het is mooi om iets bij te kunnen dragen aan de toekomst van zoveel mensen, en ze dat stukje rust helpen terug te geven waar ze naar verlangen, en wat ieder mens natuurlijk ook nodig heeft!