PLANgroep treedt toe als partner van de Social Fintech Alliantie

Goed nieuws. Afgelopen week trad PLANgroep toe als partner van de Social Fintech Alliantie (SFA). In dit partnership gaan de SFA en PLANgroep samenwerken aan de uitdagingen die horen bij een drempelloze digitale keten voor schuldhulpverlening.

Anne-Mieke de Peuter (directeur externe betrekkingen PLANgroep): “Wij streven naar maatwerk, waarbij persoonlijk contact en het gebruik van digitale hulpmiddelen hand in hand gaan.  Door het gebruik van moderne technologie wordt de schuldhulpverlening toegankelijker, beter inzichtelijk en kunnen doorlooptijden worden verkort. Ons nieuwe klantcontactsysteem Flow maakt gebruik van de nieuwste mogelijkheden. De samenwerking met de SFA zorgt voor een verbreding van mogelijkheden voor onze klanten en opdrachtgevers, waarbij wij hetzelfde doel nastreven:  de beste (digitale) hulp voor mensen met geldzorgen. Wij zien uit naar de samenwerking”.

Christiaan van der Ven (Bestuurslid SFA): “Met de SFA werken we aan digitale oplossingen en standaarden die gezamenlijk een drempelloze keten moeten vormen. Gezien de omvang van de schuldenproblematiek zullen we de voordelen van technologie moeten benutten, zonder dat technologie een doel op zich wordt. De kennis en ervaring uit de praktijk van PLANgroep zijn daarin een onmisbare schakel. Hun inzichten en feedback helpen bij de ontwikkeling van nieuwe technologie en bij verbetering van de bestaande. Samen met hen kunnen we oplossingen toetsen aan de praktijk en betere keuzes maken. Daarbij is het de uitdaging dat je oplossingen wilt bouwen die op grotere schaal toepasbaar zijn. Dit maakt het gebruik en ontwikkelen van oplossingen veel efficiënter. We zijn blij met de samenwerking en kijken er naar uit om de krachten te bundelen.”