Staatssecretaris SZW op werkbezoek bij NS vanwege schuldhulpverlening PLANgroep

Sinds 2014 biedt PLANgroep ondersteuning aan medewerkers NS die financiële problemen hebben of in die situatie dreigen te komen. NS heeft een eigen schuldhulpverleningsprogramma voor medewerkers. Dat was voor Tamara van Ark, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, aanleiding om een bezoek te brengen aan NS in Den Haag.

Het kabinet heeft (toegang tot) schuldhulpverlening tot prioriteit benoemd. De staatssecretaris liet zich daarom tijdens dit werkbezoek informeren over het schuldhulpverleningsprogramma en de ervaringen die hiermee zijn opgedaan. Onze schuldhulpverlener Henriette Gillissen sprak over de hulpverlening en budgetcoaching van PLANgroep aan NS medewerkers met financiële problemen. De staatssecretaris is enthousiast over de aanpak van NS: “Wat NS hier doet kan een voorbeeld zijn voor heel veel bedrijven.“ In een tweet van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een impressiefilmpje van het bezoek geplaatst.

Van links naar rechts: Tamara van Ark-staatssecretaris van SZW, Henriette Gillissen-schuldhulpverlener PLANgroep, Yolande Hopstaken-teamleider NS