Wat betekent het Coronavirus voor uw budgetbeheer en/of schuldhulpverlening?

– Update 2 april 2020 –

U kunt erop vertrouwen dat onze dienstverlening gewoon doorgaat. Inmiddels zijn onze budgetbeheerteams ook telefonisch weer goed bereikbaar.

Goede bereikbaarheid van de budgetbeheerteams door bellen via de laptop
Voor de Coronacrisis verliepen de meeste telefoontjes via de telefooncentrale. Dit betekende dat onze budgetbeheerders op kantoor moesten zijn om de telefoon op te nemen. Voortaan kunnen de budgetbeheerders de telefoon aannemen vanuit huis via hun laptop met een headset. Dit betekent dat u weer direct bij uw budgetbeheerteam terechtkomt en geen last meer heeft van lange wachttijden.

Budgetbeheer: u ontvangt gewoon uw leefgeld
U hoeft zich geen zorgen te maken over de uitbetaling van uw leefgeld. U ontvangt uw leefgeld zoals u gewend bent. Ook de betalingen die we namens u doen, gaan gewoon door.

Geen spreekuren budgetbeheer op locatie
Alle persoonlijke spreekuren gaan niet door. U kunt uw vragen per mail of telefoon stellen. Zodra de spreekuren weer plaatsvinden, volgt er opnieuw een bericht.

Behoefte aan persoonlijk contact?
Heeft u behoefte aan persoonlijk contact? Stuur ons een mail en wij plannen een afspraak met u voor een Facetime gesprek.

Update 16 juli 2020: Uitzondering gemeente Amsterdam:

Vanaf 3 augustus is er weer de mogelijkheid om uitsluitend op afspraak langs te komen voor een persoonlijk gesprek op ons kantoor in Amsterdam Noord. Mocht u hier gebruik van willen maken, verzoeken wij u om hierover contact op te nemen met uw budgetbeheerteam. 

Intakegesprek of persoonlijke afspraak met uw schuldhulpverlener?
Heeft u een persoonlijke afspraak met uw schuldhulpverlener? Onze schuldhulpverleners werken vooral op locatie van de gemeente. Wij volgen daarom het beleid van de desbetreffende gemeente. Dit betekent dat ook een groot deel van onze schuldhulpverleners vanuit huis werkt. De telefonische bereikbaarheid is geregeld, maar het kan zijn dat u niet direct iemand te pakken krijgt. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug.

Stel uw vragen het liefst per mail, maar bellen kan natuurlijk ook. Gaat uw afspraak niet door of vindt de afspraak op een andere manier plaats (bijvoorbeeld Whatsapp/Facetime)? Dan ontvangt u hierover persoonlijk bericht. Wilt u zelf liever uw afspraak verzetten uit angst voor Corona? Dan hebben wij daar natuurlijk begrip voor.