Een kijkje in het werkleven van Irma Jager

In deze nieuwe rubriek stellen onze medewerkers zich voor en vertellen ze over hun drijfveren en werkzaamheden binnen PLANgroep. Deze keer vertelt Irma, schuldhulpverlener bij PLANgroep over haar ervaringen. Ze vertelt je meer over haar rol als schuldhulpverlener en hoe zij haar persoonlijke ontwikkeling vormgeeft. Natuurlijk weet ze ook vol enthousiasme en passie te vertellen over haar huidige detacheringsopdracht bij de gemeente Zevenaar. Wil je weten waar Irma zich op werkgebied mee bezig houdt? Lees dan snel verder om hier achter te komen!

Wanneer ben je bij PLANgroep gestart en waarom heb je voor PLANgroep gekozen?

Op 15 maart 2021 was mijn eerste werkdag. Deze was gelijk al vanuit huis. Best bijzonder dat je de eerst week op eigen kracht en kennis aan het werk bent.

Eigenlijk heeft PLANgroep voor mij gekozen! Rob en ik hebben een paar jaar geleden al kennis gemaakt. Hij trof mijn gegevens aan in een bestand van een vertrekkende collega en belde mij op of ik kennis wilde maken. Mijn principe is: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Ik had een opdracht via een ander bureau. Maar Rob hield vol, en zie daar: Eindelijk aan het werk voor PLANgroep.

Wat heb je daarvoor gedaan?

Hiervoor heb ik via een detacheringbureau gewerkt bij verschillende gemeenten. Alle facetten van de schuldhulpverlening ben ik tegen gekomen. Ik zeg altijd, van vuilniszak tot afronding WSNP. Alles heb ik voorbij zien komen.

Welke werkzaamheden doe je op dit moment in Zevenaar en wat vind je van de opdracht?

Bij de gemeente Zevenaar houd ik me vooral bezig met de vroegsignalering en de toeslagenaffaire. Beide zijn heel actueel en er is heel veel te leren. In de vroegsignalering merk je vooral dat iedereen zoekende is. We leren vooral van elkaar en van de misstappen die we met elkaar maken. Het is een hele klus om hier vorm aan te geven. Zeker een hele leuke verfrissende uitdaging.

De toeslagenaffaire is een pittige! Tot nu toe was het inlezen en vooral uitzoeken hoe gaan we het aanvliegen. De route moet nog helemaal uitgedacht worden. Ik denk dat dit nog wel eens een heel leerzaam proces kan worden, op alle niveaus.

Hoe geef jij je persoonlijk ontwikkeling vorm en hoe zie jij de toekomst?

Iedere dag komt er wel iets op mijn pad waarvan ik denk: Dat ga ik uitzoeken. Hoe zit dat! Dan ben ik net Sherlock Holmes. Dan spit ik door totdat ik weet hoe het in elkaar steekt. In de toekomst hoop ik toch op een vast plekje terecht te komen en me daar helemaal thuis te mogen voelen.

Zijn er nieuwe ontwikkelingen waar je je mee gaat bezighouden?

Ja, met de toeslagenaffaire en de vroegsignalering. Hierin kan ik nog veel ontdekken en leren.

Wat vind je van je vak?

Ik heb het mooiste vak van de hele wereld! De manier waarop je grote zorgen weg kan nemen en de mensen rust kan bezorgen. Toch hoop ik dat er een dag komt waarop er geen werk meer is voor schuldhulpverleners. Maar dat is een utopie.